Obavijesti

05.09.2018.

Sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola i redovitih studenata

Obavještavaju se učenici i redovni studenti sa prebivalištem na području općine Dubrovačko primorje da će Općina i ove godine sufinancirati prijevoz učenika srednjih škola  i redovnih studenata i to na slijedeći način:

VIKEND karte za učenike sa područja općine Dubrovačko primorje, kao i do sada, sufinancirat će se na način da u cijeni prijevoza od 234,00 kn koja uključuje i gradski pokaz učenik sudjeluje s iznosom od 50,00 kn a ostatak subvencionira općina Dubrovačko primorje. Da bi ostvarili pravo na vikend kartu, učenici moraju donijeti potvrdu o upisu u školsku godinu 2018/2019 u ured općine Dubrovačko primorje.

Učenicima srednjih škola sa područja općine Dubrovačko primorje koji ostvaruju pravo na sufinanciranje troškova javnog prijevoza sukladno Odluci Vlade RH, odobrava se dodatno sufinanciranje prijevoza, na način da u ostatku cijene prijevoza od 137,50 kn mjesečno, koja uključuje i gradski pokaz, učenik sudjeluje sa iznosom od 50,00 kn, a ostatak od 87,50 kn subvencionira općina Dubrovačko primorje.

Redovnim studentima sa područja općine Dubrovačko primorje odobrava se subvencioniranje prijevoza na način da u cijeni prijevoza od 550,00 kn mjesečno, koja uključuje i gradski pokaz, student sudjeluje sa iznosom od 50,00 kn, a ostatak od 500,00 kn subvencionira općina Dubrovačko primorje. Da bi ostvarili pravo na subvenciju prijevoza, studenti moraju donijeti potvrdu o redovnom upisu u akademsku godinu 2018/2019 u ured Općine.

Redovnim studentima koji studiraju van područja kojim prometuje poduzeće Libertas-Dubrovnik d.o.o., mjesečno će se na tekući račun isplaćivati iznos od 500,00 kuna, kao naknada za troškove prijevoza. Da bi ostvarili ovo pravo, studenti moraju donijeti preslik osobne iskaznice i potvrdu o redovnom upisu u akademsku godinu 2017/2018. godinu u ured općine.