Vijesti

28.05.2019.

27. OBLJETNICA OSLOBOĐENJA I 22. OBLJETNICA DANA OPĆINE DUBROVAČKO PRIMORJE

Protekli tjedan obilježena je 27. obljetnica oslobođenja i 22. obljetnica Dana Općine Dubrovačko primorje.

Program je započeo u utorak, 21. svibnja polaganjem vijenaca na spomenik poginulim braniteljima u Slanomu.

U srijedu, 22. svibnja održano je ekipno prvenstvo za djecu u judu u Sportskoj dvorani u Slanomu, dok je u četvrtak, 23. svibnja održan malonogometni turnir na igralištu u Slanomu.

U petak, 24. svibnja održana je prva pjesnička manifestacija "Moja Hrvatska – Bistrina 2019." u organizaciji gosp. Jovice Škara sa dječjim zborom ''Srdelice'', gospodina Ratomira Kliškića i Općine Dubrovačko primorje. Ova manifestacija posvećena je heroju Domovinskog rata Goranu Kliškiću i svim braniteljima.

U Ponedjeljak, 27. svibnja 2019. godine, položeni su vijenci na spomenike poginulim braniteljima na području općine. Planirani križni put na brdo Lisnik odgođen je zbog vremenskih neprilika.

Na svečanoj sjednici održanoj u Kneževom dvoru u Slanomu, tradicionalno su dodijeljena javna priznanja općine Dubrovačko primorje.

 Nagrada Općine za izniman doprinos očuvanju kulturne baštine i promicanju ugleda Općine Dubrovačko primorje u zemlji i svijetu dodjeljena je KUD „Linđo“ Ošlje-Stupa.

 Nagrada Općine za izniman doprinos razvoju i unapređenju odgojno-obrazovnog sustava na području općine Dubrovačko primorje dodjeljena je gosp. Mirku Zvonu.

 Nagrada Općine za izniman doprinos u razvoju odgojno-obrazovnog sustava i ostvarene rezultate u vanškolskim aktivnostima dodjeljena je Osnovnoj školi Primorje.

 Uz načelnika Nikolu Knežića, na svečanosti je govorio i Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i saborska zastupnica Sanja Putica.