Vijesti

21.05.2018.

PROSLAVA DANA OPĆINE 2018

 Dana 21. svibnja 2018. god. u Slanomu je proslavljena 26. obljetnica oslobođenja i 21. obljetnica Dana općine Dubrovačko primorje. Proslava je započela polaganjem cvijeća na spomenike iz Domovinskog rata na području općine, nakon čega je uslijedila svečana misa zahvalnica u crkvi Sv. Jeronima u Slanomu.

Na svečanoj sjednici održanoj u Kneževom dvoru u Slanome, Načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić nazočne je upoznao sa projektima koje je u protekloj godini općina započela, koji su u tijeku i  koji su završeni. Uz načelnika na svečanosti je govorio i župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i saborska zastupnica Sanja Putica.

Ovim povodom tradicionalno su dodijeljena javna priznanja općine Dubrovačko primorje. 

Nagrada Općine za izniman doprinos u očuvanju kulturne baštine na području općine Dubrovačko primorje u proteklom dugogodišnjem razdoblju dodijeljena je podružnici Deša - Slano. 

Nagrada Općine za izniman doprinos u obnovi područja općine Dubrovačko primorje stradalog u Domovinskom ratu i potresu posthumno je dodijeljena Srđanu Tomičiću. 

Nagrada Općine za izniman doprinos u klapskom pjevanju i promicanju općine Dubrovačko primorje u zemlji i inozemstvu u proteklom dugogodišnjem razdoblju dodijeljena je klapi Staglin. 

Nagrada Općine za izniman doprinos u razvoju djelatnosti Crvenog križa na području općine Dubrovačko primorje u proteklom dugogodišnjem razdoblju dodijeljena je gospodinu Mihu Krečku.