Vijesti

28.03.2024.

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE I STARIJE OSOBE BEZ PRIMANJA SA PODRUČJA OPĆINE DUBROVAČKO PRIMORJE ZA DOSTAVU ZAHTJEVA ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA NOVČANU POMOĆ

Obaviještavaju se umirovljenici i starije osobe  bez primanja,  sa područja Općine Dubrovačko primorje da se zahtjev  za odobravanje novčane pomoći (mirovinskog dodatka) dostavlja Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Dubrovačko primorje od 2. travnja do 12. travnja  2024. godine u vremenu od 07.00 do 11:00 sati ili na mail: opcina@dubrovackoprimorje.hr ili poštom na adresu : Općina Dubrovačko primorje, Trg Ruđera Boškovića 1, 20232 Slano.

 

Pravo na uvećanu pomoć za uzdržavanje ostvaruju osobe koje imaju prebivalište na području Općine Dubrovačko primorje i to nesposobni samci i maloljetne osobe, koji su to pravo ostvarili (rješenjem) preko Centra za socijalnu skrb.

Pravo na mirovinski dodatak ostvaruju i korisnici s prebivalištem na području Općine Dubrovačko primorje, stariji od 60 godina za žene i 65 godina za muškarce, koji  primaju starosnu, invalidsku ili obiteljsku mirovinu od Republike Hrvatske, a ona godišnje ukupno za supružnike sa svim dodacima ne prelazi 6.000,00 EURA  , uključujući i prihode po drugim osnovama.

Pravo na novčanu pomoć ostvaruju osobe bez mirovine s prebivalištem na području Općine Dubrovačko primorje , stariji od 60 godina za žene i 65 godina za muškarce, a njihova ukupna godišnja primanja supružnika ne prelaze 6.000,00 EURA . 

 

Pravo na mirovinski dodatak ili novčanu pomoć ostvaruju i samci čija  ukupna godišnja primanja ne prelaze  3.000,00 EURA .

 

Popis korisnika Centra za socijalnu skrb zatražit će se preko Jedinstvenog upravnog odjela, a ovisno o visini primljene pomoći i radnoj sposobnosti korisnika, uvrstit će se u utvrđeni razred.